Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Wells Fargo

      "Wellu"

— rodultaan tuntematon ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään kirjava valkopäällä ja herasilmillä
— säkäkorkeudeltaan 148 cm
— syntynyt 06.04.2005 Tanskassa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 90 cm
— ratsastettavuudeltaan keskitaso (?)

— paperiton, suku tuntematon

Wellu on hyvin omanlaisensa tapaus, joka jakaa mielipiteet vahvasti kahtia; sitä joko rakastaa tai inhoaa. Se on hyvin utelias ja huomionkipeä, ja vähän mustasukkainenkin: jos Wellun karsinanaapuria huomioi, protestoi laikukas ruuna irvistelemällä ja väläyttelemällä hampaitaan kaveriaan kohti. Tästä huolimatta Wellu on varsinainen laumasielu, joka hätääntyy herkästi joutuessaan jäämään viimeiseksi tarhasta haettaessa. Hoitaessa se muuten on varsin kiva, mitä nyt häärää mielellään välillä ihan omiaan ja mielellään leikkii niin riimunnarulla, harjoilla kuin hoitajan hupullakin... Vedestä Wellu pitää kovasti ja hauskinta siitä on juoda suoraan letkusta ja samalla roiskutella vettä ympäriinsä!

Ratsuna Wellu on luonnostaan todella reipas ja eteenpäinpyrkivä. Se on aina innokas liikkumaan ja sen askeleet ovat hyvin matkaavoittavat. Pienempiä tai arempia ratsastajia sen vauhti usein vähän hirvittää, jonka vuoksi ruuna käy pääasiassa vähän kokeneempien tunneilla, vaikka kiltti onkin. Kunhan Wellu on päässyt liikkumaan tarpeeksi, se harvemmin keksii mitään sikamaisuuksia. Koulutunneilla se tykkää vaihtelevista tehtävistä ja erityisesti laukkatehtävät ovat sen mieleen - aina ei oikein edes jaksaisi odotella kärsivällisesti omaa vuoroaan ja muutama riemupukkikin saattaa tulla. Sivuttaisliikkeet kuten väistöt sen sijaan tuottavat sille vähän päänvaivaa. Esteistä Wellu tykkää kovasti ja kuumuukin herkästi hypätessä. Maastossa Wellu on muuten rohkea, paitsi lehmät aiheuttavat ruunalle sydämentykytyksiä.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Wellun tunnusväri on musta   (varustekaappi)
— Estetunnille kaikki jalat suojataan + martingaalit
— Wellua ei koskaan jätetä tarhasta hakiessa viimeiseksi, eikä sitä jätetä yksin ulos. Jos siis muut hevoset haetaan sisälle, haetaan aina myös Wellu.
— Säännöllinen liikutus on Wellun kanssa erityisen tärkeää
— Tarhailee ilman riimua. Huonolla ilmalla sadeloimi niskaan, kovilla pakkasilla toppaloimi. Kuivatukseen ja tarvittaessa myös yöloimeksi fleece.


TAPAHTUMAKALENTERI
- Amoriinissa pidettiin söpikset 26.03.2016, joihin Wellu osallistui sijoittuen luokassaan toiseksi.
Tuomarin kommentti: "Kirjavat hevoset pärjäsivät tämän päivän ruunaluokassa, sillä myös Wellu vei tuomarin sydämen välittömästi. Tämä "tuntematon ruuna" sai tuomarin lapsuusajan unelmat heräämään henkiin ja herätti taas haaveet omasta unelmahevosesta. Pusuja Wellulle!"


Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!