Leikkimieliset värinäyttelyt 17.04.2016

<- Takaisin talliin

Ei ehkä ole koiraan karvoihin katsomista, mutta hevoseen on - ainakin näissä näyttelyissä! Nyt nimittäin ratkaisee vain ja ainoastaan väri. Kenellä on kauneimman tai hauskimman värinen hevonen? Mukaan ovat tervetulleita kaikki valokuvalliset hevoset ja ponit. Rakennekuva ei ole pakollinen, mutta sellainen kuva on suotava, missä väritys näkyy mahdollisimman hyvin.

Osallistuminen sähköpostiin otsikolla "Värinäyttelyt", muodossa: Luokka nro [rivinvaihto] Esittäjä - <*a href="">Hevosen virallinen nimi<*/a> (poista tähdet). Yhdeltä ihmiseltä vain yksi hevonen per luokka, mutta yksi ihminen voi tuoda hevosen vaikka joka luokkaan.

Luokat

Luokka 1: Tummat ja tuliset (eli mustat, tummat ruunikot, tummat rautiaat ym.)
Luokka 2: Vaaleaveriköt (eli kimot, voikot, vaaleat rautiaat ym.)
Luokka 3: Punapäät (eli rautiaat ja punertavat ruunikot)
Luokka 4: Riemunkirjavat (eli kaikki muut & erikoisväriset, esim. päistäriköt, kirjavat ym.)


Tulokset

Luokka 1.
1. eepu - Amarn Limbert
Vau, tämä hevonen sai tuomarin haukkomaan ihastuksesta henkeään! Tyrmäävän upean värinen, kiiltävän musta juuri sopivilla valkeilla merkeillä varustettuna. Tuomari ottaisi tämän hevosen (ainakin värin perusteella) koska tahansa itselleen... Orin esiintyminen oli kaunista katseltavaa, se selvästi tiesi olevansa parrasvaloissa!

2. Miia Maria - Josefietje v.d. Zanneshof
Kauniin sävyinen tummanruunikko, jossa tummaa karvaa sävyttävät hienosti vaaleammat alueet. Myös vaaleammat silmänympärykset lisäävät ilmeikkyyttä. Ponikin vaikutti pitävän esiintymisestä ja sen käytös oli oikein miellyttävää.

3. Sirpa - Douglas Chickasaw
Hieno väritys, kauniisti sekoittunut tummaa ja hieman punertavaa sävyä. Hevonen vaikutti vahvalta, mutta oli esittäjällä hyvin hallussa ja käyttäytyi muutenkin ihan asiallisesti.

4. Nicky - Ramona ABG
Kiiltävän musta on aina upea, eikä tämä ole poikkeus. Musta väri korostaa kauniisti hevosen piirteitä ja täytyy vielä erikseen kehua tamman kaunista päätä! Tamma oli hieman jännittyneen oloinen ja kehässä kiireinen, mutta kuitenkin tottelevainen.

5. Break - HWA Shadow Play
Taas upea, syvän, silkkisen ja kiiltävän musta hevonen! Hauskana yksityiskohtana yksi pieni valkea ruununraja ja vaaleankirjava kavio. Kaunis hevonen, joka tanssahteli tiensä tuomarin sydämeen todellisen showmiehen elkein.

6. Beeko - Felix v.d. Steenwijk
Kuten sanottua, kiiltävän musta on aina tyylikäs. Shetlanninponille hyvin tyypillinen väri, mutta positiivisesti tällä kertaa hyvin syvä sävy ilman ruskean tai harmaan häivähdyksiä. Kehässä ponilla oli viriilin orin elkeet, käytös oli melko levotonta.

7. mori - Lux
Mustat hevoset valkeilla merkeillä ovat tuomarin heikko kohta ja onhan tämä upea, vaikka karva ei täydellisen pikimusta olekaan. Valkeat sukat luovat mukavaa kontrastia. Hyvätapainen hevonen, joka käyttäytyi mallikelpoisesti ja esiintyi tottuneesti.

8. HM - Rajna
Nätti musta pienillä valkoisilla merkeillä. Hurmaavan oloinen tamma, joka intoili esiintymisestä varsin paljon ja meinasi esitellä turhankin lennokkaita liikkeitä. Hevonen oli selvästi elementissään kehässä.

9. Micaela - Batboy
Jälleen yksi klassisen tyylikäs musta, jonka karvassa aavistuksen rusehtavaan vivahtava sävy. Ori käyttäytyi hieman vallattomasti ja yritti kovasti taluttaa itse itseään kehässä, toinen ohja suussaan... Hauskan oloinen hevonen.

10. Desu - Viva La Vida
Ui ui, perusmusta, joka ei ihastuttanut ehkä niinkään värillään kuin supersympaattisella olemuksellaan! Ruuna käyttäytyi rauhallisesti, mutta halusi ehdottomasti tutustua tuomariin lähemmin - ja antoi kuolatervehdyksetkin tuomarin kaulukselle!

Luokka 2.
1. Nicky - Cheesley BUD
Upean värinen voikko, joka kirvoitti tuomarilta "Wow!"-huokauksen. Todella herkullinen sävy! Myös hevosen hyvä, kuuliainen ja tyyni käytös ihastutti.

2. Micaela - Antjedes
Liinakoissa on sitä jotakin, ja niin on tässäkin. Upea hohtavan valkoinen harja ja kaunis, kermapullan sävyinen peitinkarva ovat syötävän herkullinen yhdistelmä. Tamma käyttäytyi avoimesti ja ystävällisesti ja näytti nauttivan saamastaan huomiosta.

3. Ginevra - Demir Aslan von Dows
Tässäpä taitaakin olla yksi päivän erikoisimman värisistä, kieltämättä todella vaikuttavan näköinen, sinisilmäinen ja hieman kullanhohtoinen hevonen. Hevonen oli melko jännittynyt ja liikkui hieman "pinkeästi".

4. HM - Woretje Z
Vaikka kimot eivät yleisesti ole niin tuomarin mieleen, niin tässä on sitä jotakin. Oman säväyksensä tuovat pienet kärpäspilkut sekä vaaleanpunainen pilkku turvassa. Tamma esiintyi tänään melko hyvin, vaikka ei keskittynytkään esittäjäänsä ihan täydellisesti.

5. eepu - Monarkkisulttaani
Hieman erikoisemman sävyinen voikko, jossa yhdistyvät peitinkarvan kulta ja hamppujouhien hopea. Hevosen esiintyminen oli miellyttävää katseltavaa, hevonen esiintyi itsevarmasti ja rauhallisesti.

6. Break - Dejá Vu ox
Kaunis, suorastaan hohtavan värinen kimo, johon tuo lisää ilmettä ja kontrastia tumma turpa ja silmänympärykset. Tamma esiintyi arabimaisen sulokkaasti ja ihastutti erityisesti upeilla, ilmavilla liikkeillään.

7. mori - Swarles Barkley
Ponihan on syötävän söpö, kuin karkki! Voikot nyt ovat aina ihastuttavia ja tässä vielä ihanilla merkeillä höystettynä. Poni käyttäytyi tänään aika levottomasti ja keskittyi huutelemaan muille poneille.

8. Sirpa - Sabroso Alenka I
Hyvin tasaisen sävyinen kimo, johon pientä silmäniloa tuovat hieman kellertävän sävyiset jouhet. Ori esiintyi tänään rauhallisesti ja tottuneen oloisesti.

9. Miia Maria - Mangon Baltic Blizzard
Nätti ja oikein tyypillinen punahallakko tummempine jalkoineen ja päineen. Ihanan lämpimän sävyinen väri. Karismaattinen poni, joka esiintyi tänään oikein hyvin.

10. Beeko - Harakanvarvas
Hauskan sävyinen, vasta kimoutumassa oleva kimo, jonka tummat kohdat luovat melkein vaikutelman valkoisesta, mutta hiekassa kierineestä hevosesta. Ori esiintyi tänään kiltisti, joskin hieman laiskanpuoleisesti.

Luokka 3.
1. mori - Schatzgräber
Silmäähivelevä punaraudikko loistavan valkeilla, kivasti kontrastia luovilla merkeillä. Erittäin kaunis rautiaan sävy. Ryhdikkäästi esiintynyt ori, jonka liikkuminen oli lennokasta, vaikka hevonen vaikuttikin aavistuksen levottomalta tänään.

2. Miia Maria - Albertslunds Flicka
Todella herkullisen ja miellyttävän värinen poni. Peitinkarvan sävy on ihanan täyteläinen ja syvä. Poni käyttäytyi tänään mallikkaasti ja suhtautui tuomariin ystävällisesti.

3. Sirpa - Narza Orayan ox
Jälleen upea raudikko, suorastaan hehkuvan värinen hevonen, näteillä valkeilla merkeillä. Hevosen esiintyminenkin oli miellyttävää katseltavaa, ori on varsinainen ilo silmälle.

4. HM - No Bananas Feig
Hieno raudikko, jolla hyvin ihastuttava päämerkki. Kauniin tasainen peitinkarvan sävy. Hevosen käytös oli tänään hyvin levotonta ja se oli kuopaista etujalallaan tuomaria, mutta onneksi esittäjä sai sen pidettyä aisoissa.

5. Micaela - Isac vom Belves
Kaunis väritys, peitinkarvassa syvä, tummahko sävy, kun taas jouhet säihkyvän valkoiset. Ihanana yksityiskohtana turvan pinkki pilkku! Ori vaikutti ystävälliseltä ja aika leikkisältä tapaukselta, yritti napata arvostelupaperin tuomarin kädestä.

6. Beeko - Viisikon Kauhukersa
Miellyttävän sävyinen suomenhevonen, jolla hienot merkit. Hohtavan valkoisen ja tasaisen punaisen yhdistelmä on kyllä hieno. Ori käyttäytyi tänään asiallisesti, esiintyminen oli ennemmin vaatimatonta kuin erityisen näyttävää.

7. Ginevra - Restless Thought
Tuomari kiinnitti ensimmäisenä huomionsa hauskoihin merkkeihin, mielenkiintoisen värinen hevonen. Ori vaikutti eloisalta ja tarkkaavaiselta, mutta käyttäytyi oikein kiltisti.

8. Break - Underground Attack Ring
Kivan tasaisen ja lämpimän sävyinen rautias merkeillä. Erittäin kiiltävä, hyvin hoidetun näköinen hevonen. Ori esiintyi edukseen, seisoi ryhdikkäästi ja liikkui sulavasti.

9. eepu - Tippatee
Kiiltävä, suorastaan sädehtivä raudikko, jonka väristä tulee mieleen aamuinen auringonloiste. Jouhissa taa nähtävissä punertavaa sävyä. Hevonen esiintyi tänään aika levottomasti ja käytös oli orimaista.

10. Emmi - Kosiomatkalainen
Vähän tummemman sävyinen, joskin aika tyypillisen suomenhevosen värinen raudikko. Ulkoisesti tavanomainen, mutta ilmeeltään tosi rehellisen ja sympaattisen oloinen kaveri, joka esiintyi rauhallisesti ja suhtautui tuttavallisesti tuomariin.

Luokka 4.
1. Sirpa - Zack Dun Ion
Luokkansa voittoon ylsi erikoisemman ja aivan mahtavan värinen ori, jonka pohjavärissä on upea kullansävy ja siihen kontrastia luo pikimustan ja vitivalkoisen sävyt. Upea kokonaisuus! Hevosen esiintyminen oli tänään rentoa ja rauhallista.

2. Break - Dead's Bluejack Oak
Hauskan värinen pilkkuheppa, jossa paras yksityiskohta on raidallinen harja. Vaikutelma tiikerinkirjavaksi harvinaisen tumma ja pilkut isoja. Orin käytös oli tänään erittäin levotonta ja pääsipä se nappaamaan tuomaria hihastakin...

3. HM - Astarot Z
Hieno kirjava, jossa yhdistyvät upeasti kiiltävän musta ja hohtavan valkoinen. Myös kaksivärinen häntä on kaunis. Hevonen vaikutti uteliaalta ja innokkaalta ja se käyttäytyi ystävällisesti tuomaria kohtaan.

4. Nicky - RWR Smokin' Hot
Ihana kolmivärihevonen, jonka kaikki värisävyt puhtaita ja kauniita. Bonuksena hauskojen valkeiden merkkien lisäksi ihastuttava herasilmä. Hevonen käyttäytyi tänään hieman varsamaisesti, hamuten mm. koko ajan esittäjänsä takkia, mutta esiintyi silti ryhdikkäästi.

5. mori - Dropdead Illusionist
Jännän värinen hevonen, jolla erityisen hauska kuviointi. Hevosen esiintyminen ei ollut kaikista näyttävintä, se vaikutti tänään vähän tympääntyneeltä.

6. Luciana K. - Drava vom Belves
Oikein tyypillinen, nätti tiikerinkirjava, jolla pienet sirot pilkut ja suloinen vaaleanpunainen turpa. Hevosen esiintyminen oli tänään hieman tahmeaa ja sitä vaikuttivat kiinnostavan enemmän portille laitetut koristekukat kuin itse esiintyminen.

7. Micaela - Otterthal Joy
Kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus, hauskan värinen kirjava turpa. Hevonen olisi ansainnut paremmankin sijoituksen, mutta tämä osoittautui kyllä hyvin haastavaksi luokaksi. Hevosen käytös oli rauhallista ja esiintyi tänään leppoisasti, jopa hieman laiskasti.

8. Miia Maria - Wyat Ice Cream Socialism
Todella nätti kirjava, hauska kuviointi ja kauniit sävyt. Tämäkin oli harmillista laittaa näinkin alhaiselle sijoitukselle, mutta luokka oli kovatasoinen. Poni oli varsin valloittava ja esiintyi tänään iloisesti ja reippaasti.

9. narri - Graveyard Carousel
Hauskan värinen hevonen herkullisilla korkeilla sukilla ja sinisellä silmällä - tämäkin olisi ansainnut paremman sijoituksen, ellei luokka olisi ollut näin haastava. Esiintymisessä olisi kyllä ollut parantamisen varaa, hevonen ei vaikuttanut kovin yhteistyöhaluiselta ja ennen kehää meinasi pistää ranttaliksi. Kehässä se lopulta käyttäytyi hieman paremmin. mutta tuomari pysytteli silti turvallisen välimatkan päässä.

10. Ginevra - Agent 007 GINN
Jännä väritys, jossa huomio kiinnittyi erityisesti takapuolen päällä oleviin tummiin pilkkuihin. Hevonen vaikutti kyllä oikein sympaattiselta ja esiintyi tänään hyvin.


Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Pikkumyllyn talli
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!