Veijo Virkki

Veijo on tallimme luottoeläinlääkäri, päälle kuusikymppinen mies, joka on toiminut koko ikänsä kylällä eläinlääkärinä painottuen tuotantoeläimiin ja hevosiin. Miehen omien sanojen mukaan hänellä ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle vielä pitkiin aikoihin ja tarkasta iästään hän ei suostu edes puhumaan. Hevosten ja muiden suurten eläinten kanssa toimiminen on ollut lapsesta asti Veijolle sydämen asia, jo pikkupoikana hän tiesi seuraavansa isänsä ja isoisänsä jalanjälkiä eläinlääkäriksi.

Vaikka etenkin kaupunkilaisten kuulee puhuvan "lehmälääkäreistä" halveksuvaan sävyyn, niin Veijo on eri maata ja hänen kohdallaan kyseinen titteli lausutaan ylpeydellä. Miehellä on nimittäin rautaista ammattitaitoa, joka on tullut vuosikymmenten käytännön kokemuksesta. Veijoa voisi kutsua myös aidoksi vanhanajan hevosmieheksi, joka todella osaa käsitellä hevosia ja hänellä onkin lähes mystinen taito saada rauhattomimmatkin hevoset käyttäytymään asiallisesti ilman äänen korottamista saati väkivaltaa. Tarvittaessa Veijo hoitaa myös pieneläimiä, mutta kuten maalla yleensäkin, tuotantoeläimet menevät edelle.

Veijo hoitaa myös Pikkumyllyn hevoset, joten häntä näkee tallilla silloin tällöin. Yleisesti ottaen hän on oikein mukava ja asiallinen mies, jonka kanssa on helppo tulla juttuun.