Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Second Trip

      "Trippi"

— rodultaan amerikkalainen lv ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään ruunikko, merkkeinä tähti
— säkäkorkeudeltaan 152 cm
— syntynyt 09.04.2011 Suomessa
— asuu Pikkumyllyn tallilla, omistaja Miika Karjalainen

— koulutustasoltaan helppo c ja 90 cm, ajo-opetettu
— ratsastettavuudeltaan vaaativa     (?)

— i. Exist Supreme (lv), e. What A Price (lv)

Trippi on Miikan isän Esan kasvattama hevonen, jonka koulutuksen Miika on saanut alusta asti hoitaa itse. Esalla oli pienehkö ravitalli, jossa hän kasvatti lämminverisiä ravihevosia. Tripin emä oli Miikan suosikkitammoja ja isä oli luvannut, että tämän tamman kolmannesta varsasta tulisi Miikan oma nimikkohevonen. Tästä ruunikosta varsasta oli tarkoitus tulla ravuri, mutta ei se koskaan ehtinyt tehdä läpimurtoaan radoilla. Miika ei isänsä pieneksi pettymykseksi edes ollut koskaan erityisen kiinnostunut raviurheilusta, vaan hänen mielenkiintosta suuntautuu enemmän estepuolelle. Pojan muuttaessa pois kotoa hän tahtoi ruunan mukaan ja niin parivaljakko päätyi Pikkumyllyyn. Miikan tarkoituksena on kouluttaa Tripistä itselleen harrastetason esteratsu.

Luonteeltaan Trippi on erittäin eloisa, vilkas ja vauhdikas hevonen. Se on hoidettaessa levoton, steppailee, liikuskelee ja pyöriskelee ympäriinsä, kuopii, pärskii ja heiluttelee päätään, eikä malttaisi olla sekuntiakaan paikallaan. Vaikka Trippi ei tarkoita mitään pahaa, niin sen sählääminen saattaa kuitenkin joskus aiheuttaa vahinkoa, joten sen hoitaa yleensä omistaja tai tallityöntekijät ja aina molemmin puolin kiinni sidottuna. Perusluonteeltaan Trippi on kuitenkin onneksi kiltti, eikä sillä ole tapana potkia tai purra. Ruuna on kovin kiinnostunut ihmisistä ja tuleekin aina tarhaan mennessä mielellään ihmisen luokse.

Tripillä on hirveä määrä energiaa, joka sen täytyy päästä purkamaan mieluusti päivittäin. Ellei se ole saanut riittävästi liikuntaa, se riehuu tarhassa ja käyttäytyy muutoinkin levottomasti. Ajaessa nuorikko toimii oikein mainiosti ja onkin kärryjen edessä erittäin asiallinen. Ratsukoulutus on myös sujunut varsin mallikkaasti ja Trippi toimii kärryjen lisäksi varsin hienosti myös ratsastajan kanssa. Miikan tarkoituksena on työstää erityisesti Tripin tasapainoa ja lihaskuntoa, jota kautta ruunan laukkaa saataisiin vielä paremmaksi ja hallittavammaksi.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Tripin varustekaappi löytyy täältä
— Trippi on Miikan omistama yksityinen, eikä käy tunneilla
— Trippiä tarhaavat ja hoitavat vain asianomaiset
— Ratsastaessa aina hivutussuojat. Hypätessä kaikkiin jalkoihin suojat + martingaali.
— Tarhailee ilman riimua. Loimitus sään mukaan, sateella ja pikkupakkasilla sadeloimi, kovemmilla pakkasilla toppaloimi. Yöksi pakkasilla talliloimi tai tallitoppis, kuivatukseen villaloimi.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!