Talvileiri 22.-24.02.2013

Pikkumyllyn tallilla järjestetään ensimmäinen leiri 22.-24.02. Leiri on suunnattu n. HeC-HeB-tasoisille ratsastajille, jotka ovat jo suorittaneet vähintään alkeiskurssin ja hallitsevat hevosen ilman taluttajaa kaikissa askellajeissa. Leirille otetaan max. 6 osallistujaa. Leiriläiset majoittuvat tallin pihapiirissä sijaitsevaan leiritaloon.

Leirille voi osallistua laittamalla sähköpostia ja ilmoittamalla nimesi, pituutesi ja leirihoitsutoiveesi (hoitajilta riittää ihan vain ilmoitus siitä, että aikoo osallistua + hoitsutoive, jos joku muu kuin oma hoitsu). Osallistumismaksu suoritetaan kirjoittamalla tarina tallipäiväkirjaan yhdestä päivästä. Jokainen osallistuja siis valitsee yhden päivän, josta kirjoittaa tarinansa. Tarkoituksena on, että jokaisesta päivästä tulee kaksi eri tarinaa kahdelta eri henkilöltä. Tarvittaessa suoritetaan arvonta siitä, kuka kirjoittaa mistäkin päivästä.
Leirin ohjelma

Pe
11.00 mennessä saapuminen
11.30 Lounas, samalla tutustumista, sen jälkeen paikkojen esittelyä & leirihoitsujen jako
13.00-14.00 Ratsastustunti (omilla hoitsuilla, koulutunti)
17.30 Päivällinen
18.00-19.00 Ratsastustunti (vaihdetaan ratsuja, mennään ilman satulaa)
20.30 Iltapala
22.00 Hiljaisuus

La
08.00 Herätys
08.30 Aamupala
10.00-11.00 Ratsastustunti (omilla hoitsuilla, maastoon)
11.30 Lounas
16.00-17.00 Ratsastustunti (vaihdetaan ratsuja, puomi-/estetunti)
17.30 Päivällinen
19.00 Alman irtohypytystä
20.30 Iltapala
22.00 Hiljaisuus

Su
08.00 Herätys
08.30 Aamupala

10.00 --> Leirikilpailut (omilla hoitohevosilla)
13.00 Kotiinlähtökahvittelut


Osallistujat

1. Jenny - Rella
2. Elina - RomppuLeiripäiväkirja

22.2. Perjantai

Pikkiksessä järjestettiin ensimmäinen viikonloppuleiri, joka oli avoinna ensisijaisesti vakkarikävijöille. Osallistujamäärä jäi valitettavasti vähän vähäiseksi ja loppujen lopuksi mukaan ilmoittautui vain kaksi tallin tuntiratsastajista. Päätin kuitenkin pitää leirin sitten tällaisella pienellä porukalla.

Yhteentoista mennessä leiriläiset olivat kamppeineen tallin pihassa. Sängyistä ei ainakaan tarvinnut kinastella, kun osanottajia oli sen huimat kaksi kappaletta. Puolelta tarjoiltiin lounas, joka oli tällä kertaa ravitsevaa lohikeittoa ja ruisleipää ala Sohvi. Tutustumiskierrosta ei tarvittu, kun kerran vanhoja tuttuja kaikki oltiin. Jenny pyysi hoitsukseen vanhaa suosikkiaan Rellaa ja Elina Romppua. Helppoa kuin mikä, ei tarvinnut kuunnella mitään kinastelua hoitohevosista. ;)

Yhdeltä oli ensimmäinen ratsastustunti, jota ennen tietenkin leiriläiset hakivat omat hoitohevosensa hevoset tarhasta ja laittoivat ne kuntoon. Ilmakin suosi meitä ja oli oikein kirkas ja pirtsakka talvisää. Alkuun keskityimme apujen läpi menemiseen. Romppu oli hiukan hidas pohkeelle, joten pyysin Elinaa heti alkuunsa tehostamaan sanomaa vähän raipalla, jonka jälkeen ruuna kuunteli pelkkää pohjettakin sen verran, ettei kyseistä välinettä sen enempää tarvittu. Kun alkuverryttelyt oli suoritettu, pyysin molemmat ratsukot omille pääty-ympyröilleen ja otettiin laukkaa. Tämä järjestely tuntui piristävän etenkin Rellaa, kun aloitettiinkin vaihteeksi laukkatyöskentelyllä. Rouvasta lähti oikein reippaan näköistä liikettä ja selvästi enemmänkin olisi voinut laukata. Väliin treenattiin kuitenkin vähän pohkeenväistöjä käynnissä. Rella meinasi taipua vähän liikaakin, joten muistutin Jennyä ulko-ohjan ja pohkeen tuesta. Kun molemmilla ratsukoilla alkoi sujua, otettiin vielä vähän harjoitusravityöskentelyä keskiympyrällä. Loppuun poikkeuksellisesti annoin tyttöjen ottaa ihan vapaata laukkaa ja jopa kehoitin antamaan hevosille hieman pidempää ohjaa. Liikettä hevosista lähti ihan kivasti ja molemmat ponit tuntuivat nauttivan. Korvat olivat hörössä ja silloin tällöin kuului reippaita pärskähdyksiä. Laukkojen jälkeen myös ratsastajien posket punoittivat oikein terveesti. Loppukäynnit annoin ratsukoiden kävellä talliin tuovalla hiekkatiellä.

Päivällisen jälkeen oli sitten illan tunti, jolle vaihdettiin ratsuja. Elinalle annoin Rompun ja Jennylle Oskun. Tytöt hakivat taas ratsunsa tarhasta, harjasivat ja suitsivat ne. Satuloita ei laitettu, koska tämä oli ilman satulaa-tunti. Pikkupakkanen sai hevosiin sopivasti virtaa ja jopa meidän laiskuri-Romppumme oli tänään tavallista reippaampi. Olin tehnyt kentälle pienen radan, jossa oli neljä tötsää pujoteltaviksi sekä viiden puomin sarja, jonka lopussa oli pienenpieni ristikko. Niin hevosten kuin ratsastajienkin tasapaino sai siis mukavasti treeniä kartioita pujotellessa ja puomeja ylitellessä. Hauskaa tuntui olevan niin hevosilla kuin ratsastajilla. Tällainen vähän erilainen tunti oli selkeästi mukava piristysruiske ratsukoille. Osku varsinkin tykkäsi puomeista ja ristikosta ja ravasi oikein reippaana ja pörheänä niiden yli. Muuten se totteli pidätteitä ihan hyvin, eikä innostunut pahemmin kaahailemaan, mutta puomeille se kyllä veti kiitettävän reippaasti.

Illalla iltapala maittoi ja samalla tytöt kävivät läpi päivän tapahtumia. Erityisesti ilman satulaa-tunnista tuli positiivista palautetta, oli kuulemma kivaa vaihtelua. Ja opettajan näkökulmasta oli kivaa, kun oli helppoa suunnitella tunnit ja ohjelma, kun oli vain kaksi suunnilleen saman tasoista ja jo ennestään tuttua ratsastajaa. Kaiken kaikkiaan siis ihan onnistunut päivä.

Kirjoittaja: Riia


23.2. Lauantai

Elinan kanssa päätettiin heti osallistua tallin viikonloppuleirille, kun ilmoitustaululla nähtiin ilmoitus siitä! Eilen leiri alkoi ja sain kun sainkin hoitsukseni parhaan ponin Rellan, jota toivoin!

Aamutunnilla oltiin maastossa omilla hoitsuilla. Rella oli paras, niin kuin aina. Se kulki tosi nätisti, eikä yhtään temppuillut. Yhtä ohi menevää traktoria se vähän säpsähti, mutta ei muuta. Kierrettiin pellon reunaa ja ravattiin siinä. Riia kerto meille samalla hauskoja juttuja ja Elina nauro niin kovaa, että meinas tippua Rompun selästä! Mut ei se ihan tippunut kumminkaan.

Iltapäivän tunti oli vaihtari, mä sain Sintin ja Elina joutu ottaan Kossun (vaikkei olis halunnu sitä, mut Riian mielestä pitää oppia ratsastaan erilaisilla hevosilla). Mentiin eka puomeja ja sit hypättiin paria yksittäistä ristikkoo. Sintti meinas eka koko ajan kieltää, mut kyllä se sit loppujen lopuks hyppäs ihan hyvin, kun vaan sain sen hyppäämään. Kossu taas oli yllättävän kiltisti, ei se tehnyt muuta kun kerran vähän säntäsi esteen jälkeen laukassa.

Illalla me irtohypytettiin viel Almaa kentällä. Esteet oli ehkä semmosia 70-80 cm korkeita ja Alma hyppäs ihan sikahyvin! Ei tiputtanu yhtäkään puomia. Kerran kyllä kielsi, mutta muuten meni tosi hienosti. On se hieno poni... Mut Rella on silti paras!

- Jenny


24.2. Sunnuntai

Leirin vika päivä... Sen kunniaksi meillä oli leirikisat! Ei haluttu mitään koulu- tai estekisoja, joten Riia keksi, että otetaan laukkakisat pellolla. Huippua! Jenny halus mennä ilman satulaa, mut mä menin satulalla. Rompun lähtö oli vähän hidas ja otti aika monta raviaskelta ennen kuin nosti laukan, mutta laukkas kyllä sit ihan reippaasti. Rella ja Jenny meni kuitenkin ponin mitan verran meidän edellä maaliin. Hauskaa oli! Jenny sai palkinnoksi karkkipussin ja uudet ratsastussukat.

- Elina© Pikkumyllyn talli/Cynoria. Taustasta kiitos Ritva Väänäselle!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalitalli.