Pääsiäisrieha

<- Takaisin talliin

Pikkiksessä juhlitaan pääsiäistä lauantaina 15.04. Luvassa on hauskaa ohjelmaa koko perheelle, mm. tallikierros, jossa hoitajat saavat esitellä tallin hevoset, buffetti, pääsiäismunajahti, leikkimieliset söpöysnäyttelyt sekä talutusratsastusta tallin poneilla Nessulla ja Rellalla. Lisäksi paikalla toimii hevostavarakirppis, jossa tallilaiset myyvät hevos- ja ratsastustarvikkeitaan.


Pääsiäismunajahti

Pääsiäispupu kävi ja jemmasi tallin alueelle kuusi pääsiäismunaa. Jokaiseen munaan on kiinnitetty pieni lappu, jossa lukee jokin sana (näet sen pitämällä hiirtä hetken aikaa munan päällä) - tässä tapauksessa sanat ovat hevosen tuntomerkkejä (esim. läsi). Kerää kaikki sanat, tule kertomaan ne Riialle tai Sohville ja voit voittaa palkinnoksi yksityistunnin vierailevalta valmentajaltamme Monika Grundholmilta. Valmennus on vapaavalintaisesti joko koulua (HeC-HeA) tai esteitä (50-90 cm). Pst, munat voivat löytyä miltä tahansa tallin sivulta, joten ole tarkkana! Yläpuolella näet kuvan korista pääsiäismunineen, kuvasta saat osviittaa etsittävien munien ulkonäöstä ja koosta. Kun olet löytänyt kaikki munat, lähetä niissä olevat sanat sähköpostitse otsikolla "Pääsiäisrieha", väliotsikolla Munajahti. Liitä mukaan myös hevonen ja laji + taso, jolle haluaisit yksityistunnin. Valmennus arvotaan kaikkien munajahtiin osallistuneiden kesken.

Osallistujat
Alexiina C.
Jannica
Lissu

Valmennuslahjakortti meni tällä kertaa Jannicalle, onnea! (Valmennus tulee sähköpostitse)


Söpöysnäyttelyt

Näihin näyttelyihin ovat tervetulleita kaikenlaiset tallin eläimet rotuun tai roduttomuuteen, sukupuoleen ja ikään katsomatta, sillä tällä kertaa ei ratkaise rodunomaisuus tai mahdollisimman korrekti rakenne, vaan silkka söpöys. Näyttelyt ovat avoinna niin valokuvallisille kuin piirretyille, eikä rakennekuvaa missään tapauksessa edellytetä. Mukana luokka myös muille tallin nelijalkaisille. Jokainen osallistuja saa lyhyen sanallisen arvostelun ja sijoittuneille jaetaan lisäksi ruusukkeet.

Rajoitukset ja osallistuminen
Jokaiseen luokkaan otetaan 10 osallistujaa. Yksi ihminen saa osallistua vaikka kaikkiin luokkiin, mutta vain yksi eläin per luokka. Osallistuminen sähköpostitse otsikolla "Pääsiäisrieha", muodossa SÖPIKSET (rivinvaihto) Luokka (rivinvaihto) Esittäjä - <*a href="">Eläimen virallinen nimi<*/a> (poista tähdet!).

Luokat
1: Hevoset
2: Ponit
3: Muut eläimet


Tulokset

Luokka 1.

1. allu - Bríomhar
Mortti on kuulemma hyvä hurmaamaan ihmisiä ja hurmasihan se meidän tuomarinkin täysin. Aivan supersuloinen, sympaattinen ja viehättävän näköinen tupsujalka. Hauska kuviointi ja mahtavat vuohiskarvat! Mortti myös esiintyi tänään tottuneen oloisesti, vaikuttaen rennolta ja sosiaaliselta hevoselta. Kertakaikkisen ihana!

2. Eenu Piipari - Baby Boom
Oi voi, aivan valloittava tapaus myös kakkossijalle päässyt pilkkuponi Mummu. Pyöreän pörröinen, jotenkin ponimainen olemus vetosi tuomariin, kuten myös hauska pilkullinen väritys. Tamma esiintyi rennosti, hieman laiskastikin, mutta porkkanan avulla esittäjä sai sen motivoitua paremmin. Mummua myös hieman kiinnosti tuomarin pöydällä odottava palkintonamipussi...

3. Jannica - Narza Ranya
Näyttelyn ainoa arabi vangitsi sirolla olemuksellaan ja ilmavilla, kauniilla liikkeillään. Arabianhevosen kauneutta korosti vielä upea väritys ja erityisesti sen kaksivärinen häntä, josta tulee mieleen vesiputous. Nasuksi (nimi kirvoitti tuomarissa pienen naurahduksen) nimetty tamma oli vähän jännittyneen oloinen ja sen esiintyminen oli melko vauhdikasta - esittäjällä oli täysi työ pysyä arabinsa perässä.

4. Veera Ruusula - Montblue Dom
Lumossa ihastutti sen komea olemus ja upea väritys, aivan erityisesti korkeat sukat ja läsi. Orista huomasi, että se on tottunut esiintyjä ja vaikka sillä tuntuikin tänään olevan hieman kevättä rinnassa, niin se kuitenkin totteli hyvin esittäjäänsä ja esiintyi kaikin puolin edukseen.

5. Alexiina C. - Moonfreak 'DW - kunniamaininta: erikoisin/hauskin väritys
Päivän silmiinpistävin ja huomiota herättävin ulkomuoto oli Mangolla, jonka lähes jäänsävyiset siniset silmät ja erikoinen väritys kyllä keräsivät katseita. Hevonen oli tänään aika jännittynyt ja levoton, mutta huomasi, että se kuitenkin luotti esittäjäänsä. Koiran haukahdus sai hevosen sinkoamaan muutaman askeleen eteenpäin, mutta onneksi esittäjä oli ajan tasalla.

6. Helka - Nupun Kristalli - kunniamaininta: lempeimmät silmät
Voi ehkä huomata, että suomenhevoset eivät kuulu tuomarin suosikkirotuihin, mutta pakko myöntää, että onhan tällainen vaalean sävyinen liinaharja kyllä nätti. Lisäksi Kissellä on kieltämättä varsin lempeät, kauniit silmät. Tamma esiintyi melko hyvin, mitä nyt yritti alussa kovasti parkkeerata itsensä erään poniluokassa esiintyneen orin eteen...

7. Lissu T. - Tuonelan Kalmankosketus
Tuomari myöntää, ettei ymmärrä kauheasti suomenhevosten päälle, mutta onhan Kalmis aika komea ruuna kuitenkin. Liekö ruunalla ollut kevättä rinnassa, kun se vähän tuijotteli ohi kulkeneita tammoja ja esiintyi hieman riehakkaasti, mutta esittäjä sai sen onneksi pidettyä hanskassa.

Luokka 2.

1. Lissu T. - Limelove Toyboy
Hassu Potka-nimi kirvoitti tuomarilta nauruntyrskähdyksen ja lisää hilpeyttä herätti pienen orin itsevarma ja tomera olemus. Olihan tämä pieni hauskanvärinen ori huisin söpö ilmestys ja sen esiintyminen kaikessa tomeruudessaan hauskaa katseltavaa. Niinpä minikokoinen ori valikoitui luokkansa voittajaksi - toivottavasti ei kihahda liikaa ponin hattuun...

2. Jannica - Cheminée
Poniluokan kakkoseksi kiri ihastuttava kimo nyffitamma, joka jotenkin toi tuomarin mieleen tallin Alma-ponin - tosin lähinnä ulkoisesti, sillä Chemin-tamman käyttäytyminen oli huomattavasti miellyttävämpää. Poni käyttäytyikin tänään oikein hyvin ja tuomari ihasteli erityisesti sen kauniita liikkeitä.

3. Alexiina C. - Dexter LAC - kunniamaininta: sympaattisin seniori
Dexter ihastutti toisaalta vaatimattomalla ja toisaalta jotenkin hillityn charmikkaalla olemuksellaan. Aivan ihastuttava ja sympaattinen papparainen, jota on selvästi pidetty rakkaudella ja josta huomaa, että se on selvästi nuorempana ollut oikeinkin komea ilmestys. Toisaalta muutama harmaa hapsi ja jo ehkä hieman notkolle taipunut selkä eivät yhtään vähennä ruunan charmikkuutta.

4. Oonaroosa - Amor Infinito Persoonallisen näköinen Ava kiilasi neljännelle sijalle ponimaisen pyöreällä, pehmoisella ja pörröisellä olemuksellaan. Kivana yksityiskohtana oli pystyyn leikattu harja. Huomasi kyllä, että kyseessä on herkuille perso kaveri ja esittäjä käyttikin hyväkseen taskussaan rapisevaa karkkipaperia saadakseen ponin seuraamaan kehässä.

5. allu - Summertime Sadness
Kuten yleensä, poniluokka oli tälläkin kertaa erityisen vaikea tuomarin kannalta - yritä nyt kaikista näistä söpöläisistä päättää joku järjestys... Tinttikin oli aivan tosi söpö ja erityisesti sen väritys on karkkimaisen ihana. Tamma onnistui hetkeksi saamaan kaikkien huomion itseensä kimeällä, läpitunkevalla hirnahduksella - mitä lie halusi sanoa? Noin muuten Tintti käyttäytyi ihan kiltisti, vaikka kehässä juostessa ympäristö meinasikin viedä sen huomion.

6. Veera Ruusula - Moana's Sambaswing
Salli toi tuomarille jotenkin mieleen kauriin pitkine, siroine jalkoineen ja kaunispiirteisine päineen. Poni oli hieman hermostuneen oloinen tänään, mutta käyttäytyi kuitenkin kiltisti ja ravasi kuuliaisesti kehässä - tuomari muuten ihasteli sen nättiä ravia.

7. Helka - Hartwig's Cabernet Franc
Tuomarin mielestä kenenkään ei olisi pitänyt joutua viimeiselle sijalle, mutta jokuhan sinne oli laitettava ja tällä kertaa se oli Ransu - vaikka toki söpö (ja kivan värinen) olikin. Orilla taisi olla kevättä kaviossa ja sen keskittyminen herpaantui herkästi esittäjästä ympäristöön ja erityisesti tammoihin. Ransu oli varsin pörheänä, mutta esittäjä sai sen kuitenkin pidettyä hallinnassa.

Luokka 3.

1. Jannica - Adinan Mindy
Mindi kissa kiilasi luokkansa kärkeen muhkean, upean turkkinsa ja kauniin värityksensä ansiosta. Mirrillä on myös mahtavat tassukarvat! Mindi käyttäytyi erittäin salonkikelpoisesti, rauhallinen esiintyminen ja sosiaalinen luonne ihastuttivat tuomaria.

2. allu - Varpu - kunniamaininta: päivän pehmoisin
Tämän luokan yllätyksellisin osallistuja oli Varpu-lammas! Vaikeahan tuollaista Lambi-mainoksista tuttua valkeaa, pörröistä ja pehmeää otusta on vastustaa. Varpu esiintyi kokeneen konkarin tavoin ja näytti olevan ihan kotonaan ponien ja hevosten keskellä.

3. Veera Ruusula - Clowning Castor Conduit
Oli tavallaan sääli laittaa niinkin kaunis koira kuin Torsti kolmannelle eli tässä tapauksessa alimmalle sijalle. Kaunis väritys ja hyvin hoidetun näköinen turkki. Koiralla näytti olevan energiaa, eikä se ihan malttanut ravata, kun poukkoilu oli selvästi paljon hauskempaa.
Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Pikkumyllyn talli
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!