Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Tallitiimi

Tallin omistaa Riia Niemelä, joka toimii myös tallin ratsastuksenopettajana. Riia on itse kasvanut ns. villien tallien aikakautena, eikä ole oikein sopeutunut nykyajan tiukkaan kuriin ja järjestelmällisyyteen. Hänestä vain vapauden avulla voi kasvattaa vastuuta, ja siksi hän kannattaakin tiukkojen sääntöjen sijasta vapaampaa meininkiä. Ratsastustallin perustamisen yksi taka-ajatus onkin ollut se, että kylän nuorille tarjoutuisi jotakin mielekästä vapaa-ajan tekemistä. Plussaa on, jos samalla oppii ratsastamaan.

Mustatukkainen Sofia "Sohvi" Stenroos on Pikkiksen tallityöntekijä, joka tunnollisesti lappaa lantaa ja heittää heinät jokaisen odottavan turvan eteen. Jos aikaa muulta työnteolta jää, kipuaa Sohvi myös toisinaan jonkun tallin ponin satulaan ja opettaa meidän karvaisille paksukalloillemme kaikkia hienouksia, kuten pohkeenväistöä ravissa... Sohvia saa oikein mieluusti autella kaikenlaisissa tallihommissa, jotta hänkin joskus ehtisi ratsastamaan valoisaan aikaan omalla hevosellaan Dankalla.


     

Hipsu on maatiaiskissa, hankittiin edellisen Mökö-kissan jälkeen eräältä naapurikylän ravitallilta siitä perinteisestä syystä, eli pitämään tallin hiiri- ja myyräkannan kurissa. Siinä hommassa Hipsu onkin ansioitunut huomattavasti paremmin kuin laiska edeltäjänsä - ikävämpi juttu tosin on löytää hiirenraatoja milloin mistäkin... Hipsu on edeltäjäänsä huomattavasti arempi ja pysytteleekin mieluiten omissa oloissaan. Todennäköisimmin sen löytää tallivintiltä heinäpaalien päältä tai satulahuoneen ikkunalaudalta.

Tallipihalla vahtia pitää Väpä, seropi, jonka taustalta löytyy oletettavasti mäyräkoiraa, cockerspanielia ja novascotiannoutajaa. Sen tarina on se tavallinen, eli koko pentue sai alkunsa vahingossa. Väpä on hauska maastonakki, jonka väritys on novascotiannoutajalta, rungon malli mäyräkoiralta ja luonne on ainakin yhtä iloinen kuin cockerspanielilla. Se rakastaa kaikkea ja kaikkia ja koiran lempipuuhiin lukeutuu mm. luiden kaiveleminen ja piilotteleminen ympäri pihaa, pallojen hakeminen jonkun heittäessä sekä uimavalvojana toimiminen kesäleirellä.

Maskotin virkaa tallilla toimittavat vuohet Oskari & Matilda. Oskari on harmaa, komeasarvinen pukki - joskin kuohittu sellainen. Se on seurallinen tyyppi, joka rakastaa herkkuja ja rapsutuksia. Jotkut saattavat alkuun pelätä pukkia ymmärtäessään väärin sen sarvet ojossa lähestymisen - Oskari ei suinkaan yritä puskea, vaan tarjoaa otsaansa kihnutettavaksi. Matilda taas on valkoinen uuhi, luonteeltaan hyvin rauhallinen ja omissa oloissaan viihtyvä. Vuohien tehtävänä on pitää tallialueen nurmikko lyhyenä ja ihastuttaa tallin kävijöitä. Niillä on oma aitaus tallin takana, mutta usein ne saavat käyskennellä ihan vapaana pihapiirissä.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson & Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!