Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Carmencita

      "Sita"

— rodultaan risteytys ja sukupuoleltaan tamma
— väriltään punahallakko tähtipiirrolla
— säkäkorkeudeltaan 146 cm
— syntynyt 22.06.2007 Saksassa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 80 cm
— ratsastettavuudeltaan keskitaso (?)

— i. Denver (arabohafl.), e. Felicita (nvh)

Sita on ahne ja laiskansorttinen tamma. Se on niitä poneja, jotka tuntuvat lihovan pelkästä ruuan näkemisestä ja sen vuoksi tamma onkin vähän jatkuvalla laihdutuskuurilla. Harmi ponin itsensä puolesta, sillä Sita rakastaa ruokaa ja syömistä. Se ei ole sentään ihan yhtä possu kuin vaikka Frille, mutta joskus Sitakin saattaa vähän herpaantua, jos tallinpihassa odottavan heinäpaalin kutsu käy ylivoimaiseksi. Noin muutenhan Sita on erittäin rauhallinen sekä kiltti käsitellä, se ei paljon korvaansa lotkauta millekään. Harjatessa se usein nuokkuu silmät lurpallaan tai imuroi kupin pohjalle jääneitä kauranjyväsiä. Sita on ehdottomasti taitavimpia pullistelijoita tallillamme ja siitä syystä (sekä tamman pyöreydestä) sen satulavyö tarkistetaan aina moneen kertaan ennen selkään nousua.

Ratsuna Sita mukavuudenhaluinen ja sen reippaustaso vaihtelee mm. sääolosuhteiden ja päivän mukaan. Helteillä Sita on yleensä ennemmin hidas, kun taas pakkaset saavat siihenkin lisää virtaa. Tamma tuppaa olemaan helposti aika hidas pohkeelle, joten sen kanssa tarvitaankin napakat pohjeavut. Laukannostossa Sita yrittää etenkin alkeistunneilla helposti luistaa, mutta kokeneempien tunneilla laukka nousee yleensä mukisematta. Ehkä paras puoli Sitassa on se, että se ei säiky juuri mitään ja on siinä mielessä hyvin luotettava. Estetunneilla Sita reipastuu hieman - ainakin joskus. Erityisen hyvä hyppääjä se ei ole ja varsinkin yhtään polvenkorkuista korkeammilla esteillä sitä saa kannustaa aika paljon. Maastossa Sita on turvallinen ja leppoisa ratsu, joka pysähtelee mielellään napsimaan oksia ja ruohoa tien laidoilta.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Sitan tunnusväri on ruskea   (varustekaappi)
— Estetunnille vähintään etujalat suojataan (suojat tai pintelit)
— Muista ehdottomasti tarkistaa satulavyön kireys useampaan kertaan ennen selkään nousua!
— Sita on (jatkuvalla...) laihdutuskuurilla, ethän anna ylimääräisiä herkkuja
— Tarhailee ilman riimua ja tarkenee hyvin ulkona ilman loimia. Kuivatukseen käy villaloimi.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!