Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Santos

      "Santtu"

— rodultaan haflinger ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään vaaleanpunarautias, liinakko läsillä
— säkäkorkeudeltaan 145 cm
— syntynyt 18.06.2005 Saksassa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 80 cm, ajo-opetettu
— ratsastettavuudeltaan helppo (?)

— i. Sandro V (hafl), e. Monique (hafl)

Santtu on hyvin seurallinen tapaus ja sillä on tapana usein hirnua tallista lähteville ja sinne palaaville laumatovereilleen. Parhaiten Santtu viihtyy omassa laumassaan, mutta myös ihmisten seura kelpaa sille kyllä paremman puutteessa. Karsinassa liinakko on kiltti, mutta joskus vähän levoton ja saattaa pyöriskellä. Etenkin kesäisin ruunan kiusana ovat itikat, sillä Santtu on herkkä niiden pistoille, juoten pahimpaan ötökköaikaan se onkin aina hieman levoton. Harjata Santtu antaa nätisti ja varusteetkin sille saa ongelmitta. Taluttaessa ruuna kulkee yleensä kiltisti ja antaa tarhasta ja laitumelta kiinni hyvin.

Ratsastaessa Santtu on reipas, se kulkee ihan itse sujuvasti eteenpäin käskemättäkin. Santtu on meidän hevosista ainoa, joka on yleensä talvisin rauhallisempi kuin kesäisin, koska talvisin ei ole niitä ötököitä. Ruuna tottelee yleensä vähän kokemattomampiakin ratsastajiaan nätisti. Koulutunneilla se loistaa askeleen pidennyksissä ja lyhennyksissä, kun taas väistöt tuottavat ruunalle hieman päänvaivaa. Hyppääminen sujuu Santulta hienosti ja se onkin hyvin varma esteratsu. Maastossa ruuna on reipas ja varmajalkainen. Lisäksi se on opetettu ajolle ja jouluisin valjastammekin Santun perinteisesti reen eteen.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Santun tunnusväri on oranssi   (varustekaappi)
— Estetunnille kaikki jalat suojataan (pintelit tai suojat)
— Kesällä maastoon mennessä reilusti hyönteismyrkkyä + tarvittaessa kärpäspanta suitsiin
— Laitumelle taluttaessa riimunnaru suuhun!
— Tarhailee ilman riimua. Ylimääräistä loimitusta vältetään, pärjää yleensä nakuna. Pakkasella saa runsaasti heinää. Kuivatukseen käy fleeceloimi.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!