Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Brella frį Vatnagerš

      "Rella"

— rodultaan islanninhevonen ja sukupuoleltaan tamma
— väriltään rautias ilman merkkejä
— säkäkorkeudeltaan 135 cm
— syntynyt 14.04.2004 Islannissa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo c ja 60 cm
— ratsastettavuudeltaan helppo (?)

— i. Svalur frį Bakkishólmi, e. Trķtla frį Egillsbae

Rella on varsin topakka täti ja ansainnut paikkansa tallin johtajatammana. Laumassa se pitää toiset nuhteessa, isoimmatkin hevosemme väistävät ja kunnioittavat tätä raudikkoa pikkutammaa. Ihmisiin Rella suhtautuu ystävällisesti ja on toisaalta kamalan kiltti, vaikka kyllä siltä myös omaa tahtoa löytyy. Ihan kaikkiin lasten oikkuihin tamma ei alistu, mutta useimmissa asioissa tottelee hyvin. Hoidettaessa se käyttäytyy rauhallisesti, kunhan sen kanssa käyttäytyy rauhallisesti. Hirveä hosuminen ja kiire saa kyllä Rellankin hieman hermostuneeksi.

Rella on parhaimmillaan maastossa, jossa se toimii hyvin luotettavana kärkihevosena tai toisaalta myös peränpitäjänä, jolloin se voi toimia takaa käsin laumansa kaitsijana. Kärjessä ollessaan Rella ei suvaitse ohittelua, vaan saattaa napakalla hampaiden nipistyksellä ilmaista ohittelijalle tämän paikan jonossa. Ponilta löytyy töltti ja maastossa se onkin sen mieluisin askellaji. Rella on mukavan herkkä avuille ja kuuntelee hyvin painoapuja, maastossa sitä voi hyvin ratsastaa löysillä ohjilla. Kentällä Rella on ihan näppärä yleisratsu, jolta löytyy kolme tavallista askellajia. Tölttiä se harvemmin kentällä tarjoakaan, kun se on opetettu siihen, että maastossa töltätään.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Rellan tunnusväri on turkoosi   (varustekaappi)
— Estetunnille pintelit etujalkoihin
— Rella on herkkä ötököille, joten kesäisin laitetaan maastoon kärpäspanta tai -huppu ja reilusti hyönteismyrkkyä.
— Rella tarkenee paksun talvikarvansa ansiosta ulkoilla säällä kuin säällä ilman loimea. Kesäisin jätetään riimu päähän kärpäshupun takia! Jos on hikinen tai märkä, kuivatukseen käy fleece- tai villaloimi.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!