Ohjeita ratsastajille

Tulethan tunnille ajoissa, vähintään 30 min ennen tuntisi alkua. Meillä ratsastajat varustavat hevosensa itse. Mikäli myöhästyt, ole hyvä ja ilmoita siitä tallihenkilökunnalle puhelimitse, jotta tiedämme laittaa sinulle ratsun valmiiksi.

Koska ratsastus tapahtuu ulkotiloissa (kentällä tai maastossa), varauduthan tunnille sään mukaan (muista helteellä vesipullo). Sade ei estä tunnin pitämistä! Tunti perutaan, mikäli on luvattu kovaa myrskyä tai jos pakkasta on yli 22 astetta. Varavarusteita (kypäriä, hanskoja, raippoja, villasukkia ja yhdet saappaat) löytyy satulahuoneesta. Maastoon pimeällä lähdettäessä käytetään aina heijastimia.

Pääasiallisesti opettaja jakaa ratsut tunnille, mutta toiveita on mahdollista esittää. Ratsut jaetaan yleensä ennen tuntien alkuja, joissakin tapauksissa lista voi olla valmiina ilmoitustaululla.

Hevoset varustetaan käytävällä ja pesupaikoilla. Mikäli käytävällä ei ole tilaa, hevonen varustetaan karsinassa. Mikäli tarvitset apua hevosen kuntoonlaitossa tai muussa asiassa, kysy rohkeasti neuvoa hoitajilta tai tallihenkilökunnalta!

Hevostemme varusteet ovat värikoodattuja, eli jokaisella hevosella on oma tunnusvärinsä, jonka ansiosta löydät hevosen hoitotarvikkeet ja varusteet helposti. Satulahuoneen seinällä on jalkojen suojaus-ohje, josta näet paitsi ratsusi tunnusvärin, myös sen, mitä suojia ratsullesi tulee tunnille. Pintelit ja pintelipatjat löytyvät harjaämpärien vierestä koreista, ne ovat kaikkien tuntiponien yhteiset. Osalla hevosista on myös omia jalkasuojia, jotka löytyvät niinikään omasta koristaan. Jos suojat ovat pesussa, voit laittaa niiden sijasta pintelit (tai toisinpäin).