Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Lönnhagens Merlin

      "Merlin"

— rodultaan connemara ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään punaruunikko läsillä ja sukilla
— säkäkorkeudeltaan 144 cm
— syntynyt 08.06.2007 Ruotsissa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 80 cm
— ratsastettavuudeltaan helppo (?)

— i. Mephisto VI (c), e. Cabarnagh Rosie (c)

Merlin on tallilaisten keskuudessa varsin tykätty ja suosittu poni, yleensä sitä aina joku ruinaa tunnille tai leirihoitsuksi - monesti useampikin samaan aikaan. Se on juuri niitä poneja, joista pikkutytöt kinastelevat, kuka sen saa hakea tarhasta ja kuka sillä saa tänään mennä.. Hoidettaessa Merlin on todella kiltti ja mutkaton tapaus, yleensä aloittelijatkin pärjäävät sen kanssa itsenäisesti. Se seisoo paikallaan siihen mihin se jättää, eikä riimunnarun tarvitse olla kuin kiinni riimussa ja vaikka kaulalla, niin poni luulee olevansa kiinni. Se on niin rauhallinen, että sitä uskaltaa vaikka syötellä selässä maaten ja Aku Ankkaa lukien. Merlin ei myöskään pane pahakseen vaikka sitä puunaisi kolme pikkutyttöä samaan aikaan - päin vastoin, ruuna vain nauttii paijattavana olemisesta.

Tunneilla Merlin on toisinaan jopa vähän ylityöllistetty, koska se on niin luotettava, että sen uskaltaa antaa kenelle tahansa ratsuksi. Muutenkin siitä tykkäävät yleensä niin pienet kuin vähän isommatkin ratsastajat, sillä alkeistuntien rauhallisesta luottoratsastusta kuorituu edistyneempien tunnilla osaava kouluratsu. Merlinillä on todella hienot, suorastaan hevosmaiset liikkeet, kun siltä vaan osaa pyytää sitä liikettä! Ruuna hallitsee myös helpon A:n liikkeitä, vaikka kisattu sillä onkin vain B:n luokissa. Hypätäkin Merlin osaa ja yksittäisenä se ylittää jopa metriset esteet kevyesti. Isommilla esteillä se joskus jopa vähän kuumuu. Maastossa Merlin on super, erityisen paljon ruuna nauttii uimisesta ja laukkapätkillä se rakastaa päästellä täysillä.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Merlinin tunnusväri on tummansininen   (varustekaappi)
— Estetunnille joka jalkaan pintelit
— Tarhailee ilman riimua. Merlin tarkenee pääasiassa ulkoilla ilman loimea, erityisen huonolla säällä (esim. sadetta ja viimaa) laitetaan sadeloimi. Kuivatukseen ja tarvittaessa yöloimeksi käy fleece.

Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!