Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Jackon NLD

      "Jaxi"

— rodultaan risteytysponi ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään musta ilman merkkejä
— säkäkorkeudeltaan 140 cm
— syntynyt 17.06.2004 Alankomaissa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 80 cm
— ratsastettavuudeltaan helppo (?)

— paperiton, suku tuntematon

Jaxi on myyjänsä mukaan friisiläissukuinen poni, jossa rotuperimä näkyy mm. ryhdikkäässä olemuksessa, kaarevassa kaulassa sekä ylöspäin suuntautuvissa liikkeissä. Musta ruuna on yksi tallin kestosuosikeista niin hoitajien kuin ratsastajienkin keskuudessa. Jaxi on sellainen kaikkien kaveri, kiltti ja rauhallinen tyyppi, jolle löytyy aina halukas hoitaja, jos sen oma ratsastaja on myöhässä. Rento ruuna nauttii harjaustuokioista ja kun sitä rapsuttaa, se rapsuttaa usein hellästi takaisin. Joskus Jaxilla on omat kiukkupäivänsä, mutta onneksi niitä on varsin harvoin. Lähinnä kipeänä poni muuttuu herkästi vähän äreäksi, mutta normaalisti se on aina yhtä hyvällä päällä ja korvat höröllä.

Tunnilla Jaxi on hyvin suosittu mukavien liikkeidensä ja yhteistyöhalukkuutensa ansiosta. Varsinkin sen laukka on aivan ihanaa keinuhevoslaukkaa. Jaxi on hyvin yhteistyökykyinen ja luonnostaan (jopa liiankin) ryhdikäs ratsu, joka tekee koulutunnilla kaikki liikkeet kuuliaisesti. Sen erityinen bravuuri ovat sivuttaisliikkeet kuten väistöt, joita se tarjoilee mielellään - joskus silloinkin kun pitäisi tehdä jotain muuta, varsinkin jos juuri viime tunnilla on treenattu väistöjä. Myös hyppääminen Jaxilta sujuu ja esteillä siltä löytyykin usein vauhtia. Maastossa ruuna on kiva kaveri, joka kulkee reippaasti, eikä turhia säiky.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Jaxin tunnusväri on violetti   (varustekaappi)
— Estetunnille suojat/pintelit joka jalkaan
— Jaxi on herkkä kylmälle ja kipeytyy helposti selästään, joten loimitetaan ehdottomasti aina kylmällä ja huonolla ilmalla. Tuulella, sateella tai pikkupakkasilla riittää sadeloimi, yli -10 asteen pakkasilla toppaloimi sekä yöksi tallitoppis. Kuivatukseen ja lauhemmilla ilmoilla yöloimeksi villaloimi. Ponilla käy hieroja noin parin kuukauden välein.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson & Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!