Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Danka SOV

      "Danka"

— rodultaan engl. täysiverinen ja sukupuoleltaan tamma
— väriltään punarautias ilman merkkejä
— säkäkorkeudeltaan 163 cm
— syntynyt 01.06.1999 Venäjällä
— asuu Pikkumyllyn tallilla, omistaja Sofia Stenroos

— koulutustasoltaan helppo a ja 120 cm
— ratsastettavuudeltaan helppo     (?)

— i. Abrakum (xx), e. Dariyatka (xx)

Sofian silmäterä Danka on Venäjältä tuotu täysiveritamma, joka on toiminut nuoruudessaan vuoden verran laukkaratsuna. Mikään vakavasti otettava laukkuri se ei tosin koskaan ollut, vaan pysytteli lähes joka kisoissaan jonon häntäpäässä. Dankan silloinen ruotsalainen hoitajatyttö osti tamman itselleen ratsuksi ja toi sen myös mukanaan muuttaessaan takaisin Ruotsiin. Opiskelujen takia tytöllä ei kuitenkaan ollut varaa pitää enää hevosta ja raskain mielin myi sen. Sofia törmäsi ruotsalaisen myyntitallin ilmoitukseen täykkäritammasta ja niin tamma sitten päätyikin nykyiselle omistajalleen.

Danka on hyväkäytöksinen tamma, jonka kanssa on helppo työskennellä. Se on oikein kiltti hoitaa, mutta varsin tarkka rutiineista ja haluaa tehdä asiat totutulla tavalla. Muutoksista se stressaantuu herkästi, joten varsinkin suurempia muutoksia sen kohdalla vältellään. Se oppii nopeasti tietyt kuviot ja pyrkii aina vanhasta tottumuksesta menemään samalle paikalle harjattavaksi kuin viimekin kerralla. Tätä piirrettä lukuunottamatta Danka on mutkaton ja helppo tapaus.

Ratsuna Danka on erittäin kiltti, mutta melko huumorintajuton. Vaikka täysiverinen onkin, niin erityisen kuuma se ei muuten ole, kuin joskus laukatessa. Danka on melko osaava ratsu, joka suorittaa Sofian kanssa kauniisti koulukiemurat ja hallitsee puhtaat laukanvaihdotkin. Hyppäämisestä tamma pitää, mutta sillä on vähän omintakeinen hyppytyyli, joka alkuun koettelee ratsastajan tasapainoa. Maastossa Danka on rohkea kaveri, joka ei pelkää muuta kuin isoja rekkoja hiukan. Luvan saatuaan Danka laukkaa todella lujaa, mutta hidastaa kyllä ratsastajansa pyynnöstä. Joskus se hieman kuumenee tuttuja laukkapaikkoja lähestyttäessä, mutta ei kuitenkaan ryöstä. Danka käy myös tunneilla silloin tällöin, mikä onkin hyvä ratkaisu myös kiireisen omistajansa kannalta.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Dankan varustekaappi löytyy täältä
— Konsta on Sohvin oma yksityinen, mutta käy silloin tällöin koulutunneilla ja maastossa
— Jalat suojataan aina ratsastaessa, rasituksen jälkeen jalat kylmätään + laitetaan tarvittaessa linimenttiä ja lämpöpintelit yöksi
— Dankalla ei enää hypätä ollenkaan iän vuoksi, puomeja voi silloin tällöin mennä
— Tarhailee ilman riimua, loimitus sään mukaanTausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!