Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Dalton III

      "Dalton"

— rodultaan risteytysponi ja sukupuoleltaan ruuna
— väriltään ruunikonkirjava, merkkeinä pieni tähti
— säkäkorkeudeltaan 136 cm
— syntynyt 27.04.2007 Tanskassa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 80 cm
— ratsastettavuudeltaan helppo (?)

— paperiton, suku tuntematon

Dalton on pirtsakka ja vauhdikas poni, jonka vauhdikkuus tulee onneksi pääasiassa esiin tarhassa ja vapaa-ajalla, eikä niinkään tunneilla (vaikka kyllä siltä tunneillakin toisinaan vauhtia löytyy). Laikukas ruuna kuuluu uusimpiin poneihimme, mutta on onnistunut lyhyessäkin ajassa hurmaamaan jo monta tallilaista ja keräämään itselleen monta fania. Paperittoman ruunan rotu ei ole tarkkaan tiedossa, mutta jonkinlainen poniristeytys se selvästi kokonsa ja näkönsä perusteella on. Luonteeltaan Dalton on kovin kiltti, joskin vähän herkkä poika, joka vaatii rauhallisia otteita hoitajaltaan. Muutenhan ruuna on kovin mukava poika, jonka kanssa kaikki hoitotoimet sujuvat hienosti.

Tunnilla Dalton kulkee kiltisti ja reippaasti, totellen useimmiten erittäin nätisti ratsastajansa apuja. Ruuna on välillä hieman arka uusia asioita kohtaan ja esimerkiksi kentän pimein kulma saa sen joskus vähän sätkymään. Yleisesti ottaen Dalton on kuitenkin melko rauhallinen ja mukavan herkkä varsinkin eteenpäinvieville avuille. Ruunalla on mukavan ponimaiset ja lyhyet, mutta aika reippaat askeleet, joissa on helppo istua. Koulukiemurat se suorittaa kuuliaisesti ja hyppääminenkin on Daltonin mielestä ihan kivaa puuhaa, sillä on tosin tapana välillä liioitella hyppyjään ja nostaa jalkansa tosi ylös. Maastossa se kulkee hienosti rauhallisemman hevosen perässä. Dalton on siitä mukava, ettei se harrasta mitään sikailuja, kuten pukitteluja tai muita loikkimisia.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Daltonin tunnusväri on vihreä   (varustekaappi)
— Estetunnille pintelit etujalkoihin
— Toimithan Daltonin kanssa rauhallisesti
— Tarhailee ilman riimua. Loimitus sään mukaan, sateella ja/tai viimalla ulos sadeloimi, yli -10 asteen pakkasilla toppaloimi. Yö- ja kuivatusloimena toimii tarvittaessa fleece. Mikäli klipattu, yöksi niskaan kaulakappaleellinen talliloimi.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Aneta Hnyková
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!