Etuovi «
Tallikierros «
Tallitiimi «

» Hevoset
» Toimisto
» Vintti

Pikkumyllyn talli

Amalthea

      "Alma"

— rodultaan risteytysponi ja sukupuoleltaan tamma
— väriltään kärpäskimo, merkkeinä kuonopilkku
— säkäkorkeudeltaan 147 cm
— syntynyt 14.06.2004 Suomessa
— asuu Pikkumyllyn tallilla

— koulutustasoltaan helppo b ja 90 cm
— ratsastettavuudeltaan vaativa (?)

— i. El Fakir (ox-rist.), e. Blue Point Rosie (nf)

Alman tarina on kuin suoraan Villivarsasta; tamman ollessa 6-vuotias sen osti teinityttö, joka ei pärjännyt herkälle, nuorelle hevoselleen. Viimeinen niitti oli, kun ratsukko potkittiin pois ratsastuskoulun tunneilta Alman pukittaessa toista hevosta päin, jolloin tamma viimein päädyttiin laittamaan myyntiin. Riia kuuli ponista tuttavaltaan, joka tunsi myös kyseisen tytön. Siten Alma päätyi Pikkikseen. Noista alkuajoista tamma on rauhoittunut hurjasti, mutta edelleen sen herkkä luonne tulee monissa tilanteissa esiin. Se reagoi aika vahvasti asioihin ja jos se ei ymmärrä mitä siltä pyydetään, se turhautuu herkästi ja alkaa hyppiä ja pomppia, loikkia pystyyn ym. Karsinassa hoidettaessa se on levoton; pyörii ja hyörii, mutta käytävällä vähän rauhallisempi. Takajalkoihin koskemisesta se ei tykkää yhtään, mutta muuten käyttäytyy yleensä ihan siedettävästi.

Ratsuna Alma on reipas, kevyt ja herkkä. Se vaatii tasaisen käden ja istunnan, muuten se jännittyy helposti ja alkaa heitellä päätään, hyppiä ja protestoida. Parhaimmillaan Alma on höyhenenkevyt ja kauniissa muodossa kulkeva kouluponi. Tammasta löytyy kissamaista notkeutta, nopeutta ja voimaa, ja vaikka Alma itse rakastaa hyppäämistä, sen hyppytyyli ei ole paras mahdollinen, intoa on enemmän kuin taitoa - tamma sortuu usein ponnistamaan vähän mistä sattuu. Maastossa Alma säpsyilee herkästi ja etenkin yksin ollessaan yrittää säikähtäessään kääntyä suoraan takaisin tallille. Sen vuoksi sillä maastoillaankin kaverin kanssa niin, että toinen ratsukko menee edellä.


Ohjeet hoitajille ja ratsastajille

— Alman tunnusväri on keltainen   (varustekaappi)
— Ratsastaessa suojat joka jalkaan + estetunnille martingaalit. Raipan voi jättää talliin.
— Muista pitää turvaväli, Alma voi potkia muita hevosia!
— Alma hoidetaan käytävällä tai pesarissa molemmin puolin kiinni sidottuna
— Tarhailee ilman riimua. Loimitetaan sään mukaan; sateella ja tuulisella ilmalla sadeloimi ja yli -10 asteen pakkasilla toppaloimi. Yö- ja kuivatusloimena toimii fleece.Tausta © Ritva's Gallery, kuvat © Matilda Andersson
Huomaathan, että tämä on virtuaalitalli!